CULTUURCAFE IN DE BORGGRAAF

25 Juni 2017 organiseert Cultura Venray tussen 12:00 en 16:00 haar vierde Cultuurcafé. Ditmaal vindt het café plaats in het stadpark (Mgr. Goumansplein) vóór het nieuwe Venrays Museum.

Je kunt rondlopen over de cultuurmarkt waar verschillende kunst- en cultuuruitingen beoefend zullen worden. Zo is Bianca Ambrosius aanwezig om haar gloednieuwe kunstatelier 'Bliss' te promoten en zullen drie kunstenaars van het kersverse project 'Atelier Cultura' werken aan hun eigen kunstwerken.Verder biedt hairstylist IZZET de gelegenheid om je haren om te laten toveren tot een kunstwerk en krijg je de kans om naar huis te gaan met een henna tattoo. Ook tatoeëerders van Art Makia laten hun kunsten zien en Leescafé St. Bernard verzorgt een kraam met gratis boeken. Ook zal de nodige kennis gedeeld worden door Cultura Venray. Denk hierbij aan het FMV Steunpunt en het verhuur van het KCJ gebouw.

Aan muzikaliteit zal het niet ontbreken. Je kunt je wagen aan een aantal danspasjes met Soul Community en genieten van de muziek van Etan Huijs, Reverb, Atelier Jerusalem en Musical4all.

Uniek aan deze middag is dat je de kans krijgt om het nieuwe Venrays Museum GRATIS van binnen te bewonderen. Hier is alleen deze zondag nog de tentoonstelling 'Erfgoed op de Rooyse Loper' te bezichtigen. Nog meer cultuur snuiven is mogelijk in de Engelse Tuin waar beeldhouwworkshops gegeven worden.

Nog energie over? Beklim de toren van de Grote Kerk en breng een bezoekje aan het mooie centrum van Venray op deze koopzondag. Of trek de stoute schoenen aan en wandel verder naar het Odapark voor de opening van een nieuwe expositie 'Art Shoes'.

Komt dat zien!

Nieuwsbrief HPV

Lees hier de onlangs verschenen nieuwsbrief van het Historisch Platform Venray. Alle nieuwsbrieven staan op RooyNet.nl, het digitale Venrayse Museum.

Opening Stadspark en De Borggraaf

Op zondag 21 mei 2017 werd het nieuwe stadspark van Venray geopend. Onder de leiding van ceremoniemeester Gerda van Stelten openden deken Harrie Smeets, depute Eric Geurts en burgemeester Hans Gilissen het nieuwe stadspark en De Borggraaf, het Huys van Venray.

In De Borggraaf hebben de VVV Venray, het Historisch Platform Venray en het Venrays Museum hun nieuwe onderkomen gevonden.

Het museum zal in het overgangsjaar 2017 een aantal wisseltentoonstellingen organiseren om begin 2018 te openen met een semi-permanente tentoonstelling gecombineerd met een wisseltentoonstelling. Het programma voor de komende jaren wordt nu samengesteld.

Door het HPV werden gedurende de opening doorlopend foto's van de bouw van De Borggraaf gepresenteerd. Deze foto's, gemaakt door Pie Noten en Jan Derikx, kunt u hier bekijken.

Ook foto's van de opening zijn te bekijken: klik daarvoor hier.

Na de opening werd de expositie 'Ons Erfgoed op de Venrayse loper' door ca 500 mensen bezocht!

Beleidsplan Venrays Museum

Met trots presenteren wij het beleidsplan van het vernieuwde Venrays Museum. Na veel gesprekken met diverse personen heeft de heer Jan van Laarhoven van "Van Laarhoven Musea en Erfgoed" in samenwerking met ons bestuur voorliggend plan ontwikkeld.

In het plan is o.a. de missie van ons museum geformuleerd. Ook is erin beschreven dat wij ons moeten gaan toeleggen op het organiseren van een semi-permanente tentoonstelling en daarnaast nadrukkelijk op wisseltentoonstellingen. De doelgroepen voor ons museum bestaan hoofdzakelijk uit de Venrayse bevolking, inclusief de scholieren van het basis- en vervolgonderwijs, en de toeristen die Venray bezoeken. Hierbij dienen wij onze nabije Duitse buren niet te vergeten.

Wij zijn ervan overtuigd dat het geformuleerde plan een goede basis vormt voor de activiteiten van het Venrays Museum de komende jaren. Intussen hebben wij een begin gemaakt met de vervolgstappen. Wij zijn o.a. gestart met het maken van plannen die gaan leiden tot de invulling van de semi-permanente tentoonstelling en van een programma voor de komende jaren voor de wisseltentoonstellingen.

Download hier ons actuele beleidsplan