GRENSCAFE IN DE BORGGRAAF

sadg-kl

Aanstaande vrijdag 28 juli 2017 is er weer grenscafé. Deze keer in De Borggraaf, het Huys van Venray, waar de expositie van Schijt aan de Grenskunstenaars vanaf zaterdag 29 juli van start gaat. Kom inspiratie opdoen, netwerken en ideeën uitwisselen. Vanaf 19.30 uur ben je welkom.

Nieuwsbrief HPV

Lees hier de onlangs verschenen nieuwsbrief van het Historisch Platform Venray. Alle nieuwsbrieven staan op RooyNet.nl, het digitale Venrayse Museum.

Beleidsplan Venrays Museum

Met trots presenteren wij het beleidsplan van het vernieuwde Venrays Museum. Na veel gesprekken met diverse personen heeft de heer Jan van Laarhoven van "Van Laarhoven Musea en Erfgoed" in samenwerking met ons bestuur voorliggend plan ontwikkeld.

In het plan is o.a. de missie van ons museum geformuleerd. Ook is erin beschreven dat wij ons moeten gaan toeleggen op het organiseren van een semi-permanente tentoonstelling en daarnaast nadrukkelijk op wisseltentoonstellingen. De doelgroepen voor ons museum bestaan hoofdzakelijk uit de Venrayse bevolking, inclusief de scholieren van het basis- en vervolgonderwijs, en de toeristen die Venray bezoeken. Hierbij dienen wij onze nabije Duitse buren niet te vergeten.

Wij zijn ervan overtuigd dat het geformuleerde plan een goede basis vormt voor de activiteiten van het Venrays Museum de komende jaren. Intussen hebben wij een begin gemaakt met de vervolgstappen. Wij zijn o.a. gestart met het maken van plannen die gaan leiden tot de invulling van de semi-permanente tentoonstelling en van een programma voor de komende jaren voor de wisseltentoonstellingen.

Download hier ons actuele beleidsplan

De Borggraaf, het Huys van Venray

Wie in de buurt van de Grote Kerk komt zal zien dat daar iets groots is verricht. Een appartementencomplex dat bewoond wordt. Daar wordt binnenkort het nieuwe museum geopend. Het Venrays Museum opent op zondag 21 mei 2017 zijn deuren in De Borggraaf, het Huys van Venray, met de tentoonstelling 'Ons Erfgoed op de Rooyse loper'. Behalve Museum is De Borggraaf ook een werkplaats voor cultuurgeschiedenis van Venray.

Het Historisch Platform Venray, de Digiwerkgroep/Rooynet en de Archeologische Werkgroep Venray krijgen er een plaats. Ook de VVV Venray zal er zijn intrek nemen. Daarnaast is het ook het startpunt van de rondleidingen van het Rooys Gidsen Gilde. Op die manier worden cultuur, historie en toerisme met elkaar verbonden in een nieuw en aantrekkelijk gebouw met uitzicht op het nieuwe park.

Wat kunt u er verwachten? De invulling van de ruimte valt grofweg in tweeën uiteen: aan de ene kant een auditorium waarin 100 personen makkelijk een lezing kunnen bijwonen of een presentatie van een spectaculaire historische gebeurtenis. Daar kunnen bezoekers van De Borggraaf ook koffie met iets lekkers gebruiken. Aan de andere kant een museum-/expositieruimte waarin naast de historie van Venray wisselende tentoonstellingen zijn te bekijken. Begonnen wordt met de tentoonstelling 'Ons Erfgoed op de Rooyse loper' van 21 mei t/m 11 juni 2017 waarin leden van het Historisch Platform Venray zich aan u voor stellen.