BELGIAN BRASS IN STADSPARK VENRAY

In samenwerking met Stichting Stadspark en gemeente Venray organiseert .....opLOCATIE een openlucht concert in het vernieuwde Stadspark: 3 september 15.00 uur. Gratis entree.

Het in mei geopende stadspark is een ideale plek om concerten te organiseren; de rust en sfeervolle natuur nodigt uit tot luisteren en genieten van een vloeibare versnapering. Alleen, met vrienden of familie. Middels dit concert wil de gemeente Venray haar inwoners stimuleren om op recreatieve wijze gebruik te maken van het park. In het verleden haalde ......opLOCATIE vele topmusici en orkesten uit de hele wereld naar onze regio, vandaar dat artistiek leider Nard Reijnders werd gevraagd, om een internationaal ensemble te contracteren.

Schitterend koper
Het koperensemble Belgian Brass werd in 2004 opgericht door trompettist Manu Mellaerts met als doel om een grote groep veelzijdige koperblazers te verenigen. Een flexibel ensemble met een groot dynamisch bereik dat in staat moet zijn om de luisteraars een ongekende diversiteit aan klankkleuren te bieden. Zowel in concertzaal als in de openlucht.
Belgian Brass brengt muziek van alle tijden en genres, en dit voor een zo ruim mogelijk publiek. Om dit te realiseren is het ensemble samengesteld uit eminente musici die allen een solistenplaats in de diverse symfonische orkesten verworven hebben. Mede door de toevoeging van zowel ritmisch als melodisch slagwerk kunnen de Belgen tot het uiterste gaan; in keuze van repertoire en in het verleggen van grenzen qua virtuositeit en muzikaliteit. Melancholische melodieën worden afgewisseld met symfonische dramatiek of overdonderende filmmuziek. Ook het entertainment of repertoire met een knipoog vindt een plek in het verrassende concertprogramma. Mede daardoor weet Belgian Brass internationaal een groot uiteenlopend publiek aan zich te binden; jong en oud.

Wereldniveau
Inmiddels behoort Belgian Brass tot de meest gerenommeerde koperensembles ter wereld. Niet alleen de optredens, maar ook de CD's worden tot ver buiten Europa geprezen; van renaissance tot hedendaags, van symfonisch tot pop, van ernstig tot ludiek...
Enige jaren geleden werkte Nard met de Belgen. Hij garandeert dat het eerste concert in het Stadspark met Belgian Brass zonder twijfel een unieke en onvergetelijke ervaring zal worden! Een must voor elke muziekliefhebber en de vele Limburgse koperblazers.

De tentoonstelling in het Venrays Museum (de Borggraaf) als onderdeel van Schijt aan de Grens is op deze zondag gratis te bezoeken. U kunt plaats nemen op het terras en ook in het park wordt gezorgd voor een paar honderd stoelen. Gastrobar TOF zal U voorzien van de gewenste drankjes.
3 september Stadspark Venray; 15 uur, gratis entree.

Beleidsplan Venrays Museum

Met trots presenteren wij het beleidsplan van het vernieuwde Venrays Museum. Na veel gesprekken met diverse personen heeft de heer Jan van Laarhoven van "Van Laarhoven Musea en Erfgoed" in samenwerking met ons bestuur voorliggend plan ontwikkeld.

In het plan is o.a. de missie van ons museum geformuleerd. Ook is erin beschreven dat wij ons moeten gaan toeleggen op het organiseren van een semi-permanente tentoonstelling en daarnaast nadrukkelijk op wisseltentoonstellingen. De doelgroepen voor ons museum bestaan hoofdzakelijk uit de Venrayse bevolking, inclusief de scholieren van het basis- en vervolgonderwijs, en de toeristen die Venray bezoeken. Hierbij dienen wij onze nabije Duitse buren niet te vergeten.

Wij zijn ervan overtuigd dat het geformuleerde plan een goede basis vormt voor de activiteiten van het Venrays Museum de komende jaren. Intussen hebben wij een begin gemaakt met de vervolgstappen. Wij zijn o.a. gestart met het maken van plannen die gaan leiden tot de invulling van de semi-permanente tentoonstelling en van een programma voor de komende jaren voor de wisseltentoonstellingen.

Download hier ons actuele beleidsplan

De Borggraaf, het Huys van Venray

Wie in de buurt van de Grote Kerk komt zal zien dat daar iets groots is verricht. Een appartementencomplex dat bewoond wordt. Daar wordt binnenkort het nieuwe museum geopend. Het Venrays Museum opent op zondag 21 mei 2017 zijn deuren in De Borggraaf, het Huys van Venray, met de tentoonstelling 'Ons Erfgoed op de Rooyse loper'. Behalve Museum is De Borggraaf ook een werkplaats voor cultuurgeschiedenis van Venray.

Het Historisch Platform Venray, de Digiwerkgroep/Rooynet en de Archeologische Werkgroep Venray krijgen er een plaats. Ook de VVV Venray zal er zijn intrek nemen. Daarnaast is het ook het startpunt van de rondleidingen van het Rooys Gidsen Gilde. Op die manier worden cultuur, historie en toerisme met elkaar verbonden in een nieuw en aantrekkelijk gebouw met uitzicht op het nieuwe park.

Wat kunt u er verwachten? De invulling van de ruimte valt grofweg in tweeën uiteen: aan de ene kant een auditorium waarin 100 personen makkelijk een lezing kunnen bijwonen of een presentatie van een spectaculaire historische gebeurtenis. Daar kunnen bezoekers van De Borggraaf ook koffie met iets lekkers gebruiken. Aan de andere kant een museum-/expositieruimte waarin naast de historie van Venray wisselende tentoonstellingen zijn te bekijken. Begonnen wordt met de tentoonstelling 'Ons Erfgoed op de Rooyse loper' van 21 mei t/m 11 juni 2017 waarin leden van het Historisch Platform Venray zich aan u voor stellen.