Erfgoed op de Rooyse loper

Tot 21 mei 2017 is het museum gesloten

Van 21 mei t/m 11 juni 2017 wordt de tentoonstelling 'Ons erfgoed op de Rooyse Loper' gehouden in de Borggraaf. Ruim vijftien leden van het Historisch Platform Venray openen daarmee het nieuwe museumgebouw van Venray.

Het Historisch Platform Venray is een verzameling cultuurhistorische verenigingen. Zij houden zich bezig met allerlei aspecten van de geschiedenis van Venray, zoals De Petrus Bandenkerk, de kruisen en kapellen die over de gemeente verspreid liggen, de muziek die al meer dan honderd jaar door Euterpe ten gehore wordt gebracht, de monumentale gebouwen die in Venray en de kerkdorpen te zien zijn, hoe Servaas en  Anna ontstaan zijn, wie de Engelse tuin bedacht heeft, welke vondsten uit de grond komen als een gebouw zoals de Borggraaf wordt neergezet etc.

De tentoonstelling laat niet alleen foto's, filmpjes en voorwerpen zien. Tijdens drie weekenden zullen verschillende deelnemers ook demonstreren hoe ze te werk gaan.

Entree Zondag 21 mei gratis. Van 22 t/m 11 juni 5 euro. Kinderen t/m 4 jaar gratis. Museumjaarkaart van toepassing.