Beleidsplan Venrays Museum

Met trots presenteren wij het beleidsplan van het vernieuwde Venrays Museum. Na veel gesprekken met diverse personen heeft de heer Jan van Laarhoven van "Van Laarhoven Musea en Erfgoed" in samenwerking met ons bestuur voorliggend plan ontwikkeld.

In het plan is o.a. de missie van ons museum geformuleerd. Ook is erin beschreven dat wij ons moeten gaan toeleggen op het organiseren van een semi-permanente tentoonstelling en daarnaast nadrukkelijk op wisseltentoonstellingen. De doelgroepen voor ons museum bestaan hoofdzakelijk uit de Venrayse bevolking, inclusief de scholieren van het basis- en vervolgonderwijs, en de toeristen die Venray bezoeken. Hierbij dienen wij onze nabije Duitse buren niet te vergeten.

Wij zijn ervan overtuigd dat het geformuleerde plan een goede basis vormt voor de activiteiten van het Venrays Museum de komende jaren. Intussen hebben wij een begin gemaakt met de vervolgstappen. Wij zijn o.a. gestart met het maken van plannen die gaan leiden tot de invulling van de semi-permanente tentoonstelling en van een programma voor de komende jaren voor de wisseltentoonstellingen.

Download hier ons actuele beleidsplan