Wijnproeverij
De wijnen die deze middag aan bod komen in de proeverij zijn met zorg en kunde geselecteerd door Jaymie Slui-van Der Ree, van Wijn & Bistrobar Samen in Venray. Jaymie zal tijdens het Kunstig Genieten uitleg geven over de verschillende wijnen. Tussen de proeverij door worden kleine gerechtjes geserveerd die gecreëerd zijn door Tim Slui-van Der Ree, eveneens van Samen, en worden gemaakt door de Rooyse Ladies. Ook bestaat de mogelijkheid om de geselecteerde wijnen van die middag na te bestellen, waarvan een gedeelte van de opbrengst eveneens ten goede zal komen aan het goede doel.

Kunst
Het nieuwe Venrays Museum vormt het sfeervolle decor van het wijn- en kunstevenement. De Rooyse Ladies hebben de expositie zelf samengesteld in samenwerking met kunstenaars uit de eigen regio. Kunstwerken gemaakt door o.a. Riet Rambags-Havens, Mariëlle van der Beele, Bram Reijnders, Twan van Rens, Liesbeth Rutten, Nicolle van Skipp en vele anderen zijn tentoongesteld en te koop. De expositie is een verrassend samenspel van schilderijen, foto’s en beelden. Enkele kunstenaars zijn zelf deze middag aanwezig om, waar gewenst, toelichting te geven op hun werken. De kunstwerken worden tentoongesteld in het museum tot 17 december 2017. Een deel van de opbrengst van de kunstverkoop zal geschonken worden aan het goede doel.

Aanmelden evenement
De proeverij “Kunstig Genieten van Wijn” vindt plaats op zondag 5 november a.s. en begint om 14.30 uur en zal naar verwachting tot 17.30 uur duren. Daarna bestaat de mogelijkheid om gezamenlijk nog even na te borrelen. De entreekaarten kosten EUR 32,50 per persoon (incl. wijnen en hapjes) en kunnen via onderstaand invulformulier besteld worden.

Kind staat centraal
Kiwanis is een wereldwijd netwerk van vrijwilligers die zich inzetten voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. De Rooyse Ladies willen de opbrengsten van deze dag ten goede laten komen aan de Speelgoedbank Venray. Speelgoedbank Venray verzamelt overtollig en goed speelgoed en stelt dit beschikbaar aan gezinnen met kinderen tot 12 jaar die vanwege hun economische situatie niet in staat zijn om speelgoed te kopen. Daarnaast stimuleren zij de ouders om meer met hun kinderen te spelen. Spelen is goed voor de ontwikkeling van de motoriek, goed voor de cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen. In de komende weken wordt u via dit medium op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van dit evenement, wie de andere kunstenaars zijn, etc. Houd de nieuwsberichten en de Facebookpagina van de Rooyse Ladies goed in de gaten.