Facebook Slider

   

 

Beleef Lunchroom Verheugen

 

De naam Verheugen was een begrip in Venray. De bekende Banketbakkerij en later ook luchroom Verheugen was een familiebedrijf en gevestigd aan de Grotestraat; van 1825 - 1976. Banketbakkerij Verheugen genoot landelijke roem door hun proemetaartjes en rumtompoezen.

Lees meer: Beleef Lunchroom Verheugen

   

 

Adriaan van der Drift

 

 

Adriaan van der Drift, 1808-1883, heeft diverse aquarellen gemaakt in Venray. Hij werkte in het atelier Cuypers in Roermond en tekende in de wijde regio. Vaak waren dit landschappen.

Lees meer: Adriaan van der Drift

   

 

Verdwenen Venray

 Voorwerpen, foto's en filmpjes
13 september 2013 - 19 januari 2014


         

Op de oude foto's en tekeningen van Adriaan van der Drift zijn vele mooie gebouwen uit Venray te zien, die er nu jammer genoeg niet meer zijn. In aansluiting op Open Monumentendag organiseert het Venrays Museum daarom, in samenwerking met Stichting Venray Monumentaal, een tentoonstelling over dat onderwerp. Rondom een aantal thema's zoals: wonen, werken, ontspanning, verenigingen en markante figuren worden voorwerpen, foto's en filmpjes van vroeger getoond. Het stratenpatroon vanaf de Markt, de Grotestraat, het Henseniusplein en de schoolstraat vormen de rode draad door de tentoonstelling.


 

   

 

300 Jaar Brandweer Venray

 
Voorwerpen, foto's en filmpjes 
31 januari - 9 juni 2014

           

In februari 1714 kreeg Venray twee brandspuiten en werd de brandweer van Venray opgericht. Nu in 2014 gedenken we deze historische feiten met een tentoonstelling en diverse activiteiten.
De tentoonstelling laat de geschiedenis van de Venrayse brandweer in de afgelopen 300 jaar zien: van de eerste brandweerspuiten tot aan de laatste moderne middelen. Er worden veel voorwerpen van de Venrayse brandweer getoond, aangevuld met spectaculaire foto's en filmpjes. Ook worden er diverse publieksactiviteiten getoond.

De tentoonstelling is ontwikkeld in samenwerking met de Venrayse brandweer.

   

 

Moderne kunstenaars in Venray

 

  20 juni - 5 oktober 2014

Het Venrays Museum bezit diverse werken van Venrayse kunstenaars. Een deel hiervan is onlangs aan de kunstcollectie toegevoegd. Dit is de eerste keer dat een kunsthistorisch overzicht van deze kunstenaars te zien zal zijn in het Venrays Museum. Er zal een representatieve selectie van moderne Venrayse kunstenaars worden getoond, die samen een goed beeld geven van hun werk en hun kunsthistorische ontwikkeling. Er zal representatief werk te zien zijn van Rein Bril, Michel (Mike) N.J. Elstak, Piet Hermans, Willem J.W. Janssen, Jeanny van Lieshout, Harrie Schreinemachers, Gussen Wie, Joop Wismans en Johan W.G. Verspaget.