Beleef Lunchroom Verheugen

De naam Verheugen was een begrip in Venray. De bekende Banketbakkerij en later ook luchroom Verheugen was een familiebedrijf en gevestigd aan de Grotestraat; van 1825 - 1976. Banketbakkerij Verheugen genoot landelijke roem door hun proemetaartjes en rumtompoezen.

De ouders van interne leerlingen van de Franciscanen en de Ursulinen gingen altijd even langs Verheugen, wanneer zij hun kinderen haalden of brachten.
Op de tentoonstelling zullen foto's en voorwerpen te zien zijn van Banketbakkerij Verheugen. En als kers op de taart zal tijdens de Open Monumentendagen en op de overige demonstratiedagen museumlunchroom Verheugen geopend zijn. Bezoekers kunnen hier koffie met een gebakje (€ 3,-) volgens historisch recept van Verheugen gebruiken. Floor van Bussel, de kleindochter van Sjeng en Fien Verheugen, zal deze gebakjes maken. Zij is speciaal voor de tentoonstelling in de archieven van de bakkerij gedoken van de bakkerij gedoken. Kortom een unieke belevenis en voor de gebakjes geldt; zolang de voorraad strekt!